Video synthesis

Der arbejdes på sagen...

Viser 1 - 1 af 1 vare
Producenter
Har du brug for hjælp?

Stephan Valkær

Tfl: +45 91 52 45 45 salg@modularsynth.dk
stephan-img

Video-synthesizere

En videosynthesizer er en enhed, der elektronisk etablerer et videosignal. En videosynthesizer er i stand til at generere en række visuelt effekter uden kameraindgang ved brug af interne videomønstergeneratorer. Det kan også acceptere og "rydde op og forbedre" eller "forvrænge" live-tv-kamerabilleder. Synthesizeren skaber en lang række billeder gennem rent elektroniske manipulationer. Dette billede er synligt i output-videosignalet, når dette signal vises. Outputvideosignalet kan ses på en bred vifte af konventionelt videoudstyr, såsom tv-skærme, teatervideoprojektorer, computerskærme osv.

Generatorer af videomønstre kan producere statiske eller bevægelige eller udviklende billeder. Eksempler inkluderer geometriske mønstre (i 2D eller 3D), tekster i undertekster i en bestemt skrifttype eller vejrkort.

Billeder fra tv-kameraer kan ændres i farve eller skaleres geometrisk, vippes, vikles rundt om objekter og på anden måde manipuleres.

En videosynthesizer tilbyder et væld af mulige effekter.

Video-synthesizers som realtids-performanceinstrumenter

Historien om videosyntese er bundet til en "real-time performance" -etik. Det forventes normalt, at udstyret fungerer på indgangssignaler, som maskinen aldrig har set før, og leverer et behandlet signal kontinuerligt og med et minimum af forsinkelse som reaktion på de stadigt skiftende live videoindgange. I overensstemmelse med traditionen med ydeevneinstrumenter i lydsynteseverdenen som Theremin blev videosynthesizers designet med forventning om, at de ville blive spillet i live-koncert teatralsituationer eller sat op i et studie klar til at behandle et videobånd fra en afspilnings-VCR i virkeligheden tid, mens du optager resultaterne på en anden videobåndoptager. Lokaliteterne for disse forestillinger omfattede "Electronic Visualization Events" i Chicago, The Kitchen i NYC og museuminstallationer. Videokunstner / performer Don Slepian designede, byggede og udførte et fodkontrolleret visuelt instrument på Centre Pompidou i Paris (1983) og NY Open Center, der kombinerede tidlige mikrocomputere Apple II Plus sammen med Chromaton 14 Video Synthesizer og kanaler til farvet videofeedback.

Analoge og tidlige realtids digitale synthesizere eksisterede før moderne computer 3D-modellering. Typiske 3D-gengivere er ikke realtid, da de koncentrerer sig om at beregne hver frame fra f.eks. en rekursiv raytracingalgoritme, uanset hvor lang tid det tager. Dette adskiller dem fra videosynthesizere, som skal levere en ny outputframes, når den sidste er blevet vist, og gentage denne ydeevne kontinuerligt (leverer typisk en ny frame regelmæssigt hvert 1/60 eller 1/50 sekund). Realtidsbegrænsningen resulterer i en forskel i designfilosofi mellem disse to klasser af systemer.

Videosynthesizere overlapper udstyr til specialeffekter til video, der bruges i tv-udsendelser og postproduktionssituationer i realtid. Mange innovationer inden for tv-udsendelsesudstyr såvel som computergrafikskærme udviklede sig fra synthesizere udviklet i videokunstnernes samfund, og disse industrier understøtter ofte "elektroniske kunstprojekter" i dette område for at vise påskønnelse af denne historie.

Kilde: Wikipedia

Har du brug for hjælp?

Stephan Valkær

Tfl: +45 91 52 45 45 salg@modularsynth.dk
stephan-img