Modulsystemer

Historien bag Modulare Synthesizere

Dieter Döpfer byggede nogle Formant-moduler, inden han producerede sine egne systemer. Hans Voice Modular System fra begyndelsen af ​​1980'erne var en Eurocard-baseret "modulær" (modulerne var ikke-patchable stemmekort osv.) Polyfonisk synth, men frontpanelerne ligner meget de senere A100-moduler.

I 1996 udgav Doepfer Musikelektronik det første modulære synthesizersystem i Eurorack-format, Doepfer A-100, efterfulgt af successive nye serier af kompatible moduler i 1997 og 1998. I Storbritannien havde Analogue Systems uafhængigt udviklet et meget lignende format med små tekniske forskelle såsom strømstikkene. Analogue Systems ville senere ændre deres produkter for at tilbyde Eurorack-kompatibilitet.

I midten af ​​2000'erne vedtog andre producenter som Cwejman, Make Noise Music og TipTop Audio Doepfer's Eurorack-format og begyndte at designe og fremstille kompatible moduler.

I 2013 var Eurorack-formatet vundet i popularitet. Musikteknologijournalister anslog, at der allerede var mindst 80 producenter, der tilbyder over 700 moduler, hvilket i høj grad udvider de musikalske muligheder, der er tilgængelige fra et Eurorack-system, til at omfatte sampling og sample manipulation, wavefolding i west coast stil, DSP-baserede effekter og mere.

I midten af ​​2010'erne fik den stigende interesse for Eurorack-moduler store, velkendte producenter af musikteknologi til at begynde at producere Eurorack-kompatibelt udstyr rettet mod dette nye marked. Ud over moduler begyndte producenter som Arturia at producere standalone systemer såsom Beatstep og Microbrute designet til at være i stand til at kommunikere med Eurorack modulære synthesizere via 3,5 mm-stik, der transmitterer kontrolspændinger. I 2015 udgav Moog Mother 32, en Eurorack-kompatibel semi-modulær synthesizer. 

Ved udgangen af ​​efteråret 2018 omfattede ModularGrid-webstedet mere end 316 producenter. På modulargrid.net kan du sammensætte din egen ønske opsætning eller fastholde din nuværende opæstning, samtidig med at du kan holde øje med om de strømforbrug overstiger din kapacitet på strømforsyningen.


Har du brug for hjælp?

Stephan Valkær

Tfl: +45 91 52 45 45 salg@modularsynth.dk
stephan-img